Partnereink

Hideg-, melegétel: Tárlat étterem
www.tarlatetterem.hu

 

Fotó: Lévay Máté fotográfus
www.levay-mate.hu

 

Csomagolóanyag: Hubert Fólia papír és pe termékek
www.hubertfolia.hu

 

Grafika, reklám, dekoráció: R Design
www.facebook.com/reklamgrafikadekor
www.djromeo.hu

 

Szőlészeti és borászati kezelőanyagok: Agro Plusz Kft
www.agroplusz.hu

 

Növényvédőszerek: Alisca Agrárház Zrt
www.agrarhaz.hu

specific period

A kezdetek

1948-ban születtem Móron, egy – mint akkoriban a környéken majd minden család – mezőgazdasággal foglalkozó család legkisebb gyermekeként. Nem túlzás azt mondanom, hogy a szőlőtőke mellett nőttem fel. Nekem is, mint a család összes gyermekének már kisgyerekként segédkezni kellett a felnőttek mellett…Általános iskolát követően pontos elképzelésem nem volt, hogy mit szeretnék kezdeni később az életemben, de azt már akkor tudtam, hogy szőlőtermesztéssel biztosan nem szeretnék foglalkozni, így esett a választásom a mezőgazdasági gépszerelőre. Mindig is érdekeltek a gépek, a működésük és a mezőgazdaságon kívül sok minden mást addig nem láttam. Évekkel később, már családos emberként jöttem rá, hogy e két terület: a szőlőtermesztés és a mezőgazdasági gépszerelés nem is olyan távoli szakmák!
Another period

Borász lettem!

Magamnak tett ígéretemet, miszerint a szőlővel én bizony soha nem fogok foglalkozni egészen addig sikerült megtartanom, míg meg nem nősültem, ugyanis feleségem családjának is volt néhány sor szőlője, aminek műveléséből nekünk is ki kellett venni a részünket. Látva apósom „hagyományos” szőlőművelését, a Gazdaság gépiesített technológiáját, illetve fiatal tettvágyamat és kíváncsiságomat ötvözve feleségemmel belefogtunk saját szőlő telepítésébe és gondozásába. A rendszerváltással megindult a privatizáció, lehetővé vált a magángazdálkodás, így kerülhetett sor rá, hogy egy másik családdal együtt megvásárolhattuk – akkor még más tevékenység folytatása céljából – a Badacsony Vidéki Pincegazdaság egyik móri pincészetét. A szőlőterületeink folyamatos növekedése indokolttá tette, hogy a 100 %-os tulajdonjogot megszerezze a Lincz Család és a Pince visszakapja eredeti funkcióját, újra meginduljon benne a borászkodás.
One more period

A jelen

Napjainkra gyökeresen megváltozott a szőlőművelés és a borkezelés. A korábbi kézi művelést fokozatosan váltotta fel a modern technológia. Az első nagy lépés Pincészetünk életében a szőlőpréselés automatizálása volt, egy Willmes típusú pneumatikus szőlőprés megvásárlásával. Az új területek telepítése során fontos szempont volt, hogy valamennyi munkaművelet gépesíthető legyen. A „gépész vér” nem válik vízzé: a rendszeres külföldi utakon szerzett tapasztalatok alapján magam is terveztem és gyártottam különböző kiegészítőket a megvásárolt munkagépekhez , illetve berendezéseket, eszközöket melyek megkönnyítik a pincei munkát. A piaci igények változásával a folyó bor mellett fontos szerepet kapott a palackozott borok készítése, melyek a megszokott eljárástól eltérő technológiát igényelnek. Amibe eddigi életem során belefogtam, a kíváncsiság és kísérletező kedv jellemezte, a borászkodásban sincs ez másképp! Fő célom a folyamatos megújulás és megmutatni a kedves vendégeinknek, hogy minden bornak több arca van.